Home › Forums › 12 Step Room Forum › Vakara gaita pa dzirkstošajiem ekrāniem
-
AuthorPosts
-
Sveiki! Gribu padalīties ar kaut ko tādu, ko vēl nesen pats sev nebūtu iedomājies. Nē, tas nav par to, kā es kļuvu par miljonāru vienā naktī. Tas ir par to, kā nejaušība, nedaudz garlaicības un atvērts prāts var pārvērst parastu vakaru par kaut ko tādu, ko atceries ar smaidu. Varbūt tas izklausīsies dīvaini, bet esmu cilvēks, kurš vienmēr ir bijis skeptisks pret visu, kas saistīts ar azartspēlēm. Strādāju par IT projektu vadītāju, mans grafiks ir blīvs, un brīvais laiks bieži vien tiek veltīts vienkārši atpūtai pie datorspēlēm vai filmām. Bet pērnā gada rudenī, kad ārā jau bija vēss un tumšs jau piecos vakarā, kolēģis ieteica pamēģināt kaut ko citu. Viņš runāja par tiešsaistes kazino, un es nolēmu, ka vienu vakaru varu veltīt, lai saprastu, par ko ir tas troksnis.
Sākumā tas šķita kā vēl viena lietotne, kas prasa uzmanību. Bet, kad es pirmo reizi atvēru spēļu automātu klāstu, mani pārsteidza daudzveidība. Tur bija sloti ar dažādām tematikām — no senās Ēģiptes līdz kosmosa ceļojumiem. Es izvēlējos vienu vienkāršu, ar augļu simboliem, jo tas atgādināja bērnības automātus. Iemetu dažus eiro, nospiedu pogu, un pēkšņi ekrāns sāka mirgot. Tas nebija liels laimests, tikai daži desmiti eiro, bet sajūta bija interesanta. It kā es būtu atradis kaut ko, kas pārsteidz. Tomēr es neļāvos emocijām. Nolēmu, ka pirms turpināt, izpētīšu, kā darbojas bonusu sistēmas. Un tieši tad es uzzināju par vavada bonus. Tas bija kā atslēga, kas atvēra durvis uz sapratni, ka šī nav tikai nejauša pogu spiešana, bet gan vide, kurā ir savi noteikumi un piedāvājumi.
Nākamo nedēļu laikā es sāku pievērst uzmanību detaļām. Izlasīju noteikumus, apskatīju dažādus bonusus — bezmaksas griezienus, depozīta papildināšanas piedāvājumus, kā arī iknedēļas kеšbeku. Man patika, ka varu kontrolēt savu laiku un naudu. Es nekad nespēlēju ar summu, ko nevaru atļauties zaudēt. Tā vietā es izvirzīju sev mērķi: vienu stundu divas reizes nedēļā, ne vairāk. Tas palīdzēja saglabāt skaidru galvu. Un tad kādu svētdienas rītu, kad ārā lija lietus un es dzēru kafiju, es nolēmu izmēģināt vienu no tiem bonusiem, ko biju atradis. Tas bija bezmaksas griezienu komplekts kādā no jaunajiem slotiem. Es negaidīju neko lielu, vienkārši bija interesanti vērot, kā simboli krīt.
Un tad notika kaut kas tāds, kas mainīja manu attieksmi. Pēc vairākiem griezieniem ekrānā parādījās bonusa spēle ar reizinātājiem. Es sēdēju un skatījos, kā skaitļi aug. Tas nebija milzīgs laimests — apmēram trīs simti eiro —, bet tas bija vairāk nekā es jebkad biju ieguvis no jebkuras spēles. Un svarīgākais nebija nauda. Svarīgi bija tas, ka es to biju paveicis, izmantojot vavada bonus, ko biju rūpīgi izvēlējies. Tā bija sajūta, ka esmu sapratis sistēmu, nevis vienkārši pakļāvies veiksmei. Protams, es sapratu, ka tas ir tikai nejaušība, bet patīkamā nejaušība. Es pārskaitīju naudu uz savu kontu un nolēmu, ka tā būs daļa no nākamā ģimenes vakara — pasūtīju vakariņas no sava iecienītā restorāna.
Kopš tā laika mans skatījums uz tiešsaistes kazino ir mainījies. Es joprojām spēlēju reti, varbūt reizi divās nedēļās, un vienmēr ar nelielām likmēm. Man patīk sajūta, ka varu atslēgties no darba, ienirt kādā no slotiem, piemēram, “”Book of Dead”” vai “”Starburst””, un vienkārši vērot, kas notiek. Es necenšos atgūt zaudējumus, jo zinu, ka tas ir slikts ceļš. Tā vietā es uztveru to kā izklaidi, līdzīgi kā kino apmeklējumu. Un, godīgi sakot, dažreiz tieši šie mazie bonusi, ko piedāvā platforma, padara spēli interesantāku. Piemēram, pagājušajā mēnesī es saņēmu e-pastu par iknedēļas kеšbeku. Tas nebija liels — tikai daži eiro —, bet tas lika man pasmaidīt. Tā ir sava veida uzticības izpausme no vietnes puses. Un es atkal izmantoju vavada bonus, lai pagarinātu savu spēles sesiju par dažiem griezieniem. Tas ir kā neliels piedzīvojums, kas neprasa lielus ieguldījumus.
Protams, esmu dzirdējis daudz stāstu par cilvēkiem, kuri zaudē kontroli. Tāpēc es vienmēr uzsveru: ja spēlējat, dariet to ar skaidru galvu. Man palīdz tas, ka esmu izvirzījis stingrus noteikumus. Piemēram, es nekad nespēlēju pēc pulksten desmitiem vakarā, jo tad esmu noguris. Un es nekad nespēlēju, ja esmu sarūgtināts vai dusmīgs. Tas nav par naudu, tas ir par attieksmi. Man patīk domāt, ka šī ir tikai viena no daudzajām izklaidēm, kas pieejamas. Tāpat kā es eju uz sporta zāli vai lasu grāmatu, es varu arī pavadīt pusstundu pie slotiem. Un, ja paveicas, tas ir patīkams bonuss.
Vēl viena lieta, ko esmu iemācījies, ir tas, ka nav divu vienādu vakaru. Reizēm es spēlēju tikai dažas minūtes un aizveru, jo nekas interesants nenotiek. Citreiz es pavadu stundu, jo katrs grieziens šķiet aizraujošs. Un tas ir labi. Man nav jāuzvar katru reizi. Man svarīgi ir tas, ka es jūtos labi. Piemēram, pagājušajā ceturtdienā es nolēmu pamēģināt jaunu slotu ar nosaukumu “”Gates of Olympus””. Tas ir diezgan populārs, un es biju dzirdējis, ka tam ir interesanta bonusa spēle. Es ieguldīju desmit eiro, un pēc dažiem griezieniem es nonācu bonusa raundā. Tas bija aizraujoši — skatīties, kā Zeva zibens sit simbolus. Es laimēju ap piecdesmit eiro, kas nav daudz, bet tas bija jautri. Un es atkal domāju par to, cik svarīgi ir izvēlēties uzticamu platformu. Tieši šeit man palīdzēja tas, ka esmu iepazinies ar vavada bonus sistēmu. Tā nav tikai reklāma, tā ir iespēja iepazīt spēles bez liela riska.
Tagad, kad tuvojas ziema un vakari kļūst garāki, es zinu, ka dažreiz atvēršu savu portatīvo datoru un ielaidīšos kādā no slotiem. Bet tas nekad nekļūs par manu galveno nodarbi. Drīzāk tas ir kā neliels logs uz citu pasauli, kur valda nejaušība. Un, ja es kaut ko esmu sapratis no šī visa, tad to, ka dzīvē nav garantiju. Mēs varam plānot, cerēt, baidīties, bet reizēm notiek kaut kas negaidīts. Un dažreiz tas negaidītais ir patīkams. Mana pieredze ar tiešsaistes kazino nav mainījusi manu dzīvi, bet tā ir iemācījusi man būt nedaudz atvērtākam pret nejaušībām. Es vairs neuztveru katru zaudējumu kā personīgu neveiksmi. Tā vietā es to uztveru kā daļu no spēles. Un, ja es kādreiz laimēju, es to uztveru kā bonusu, nevis kā kaut ko pelnītu.
Protams, es neiesaku visiem mesties iekšā ar galvu. Katram ir savas robežas. Bet, ja jūs jūtaties droši un vēlaties pamēģināt, sāciet ar mazumiņu. Izpētiet bonusus, izlasiet noteikumus. Un, ja jums paveicas, izbaudiet to. Manā gadījumā tas bija veids, kā atslēgties no ikdienas stresiem. Un tas ir labi. Galu galā, dzīve ir pārāk īsa, lai visu laiku būtu nopietnam. Dažreiz ir jāļauj sev vienkārši būt. Un, ja jūs to darāt, iespējams, jūs atklāsiet kaut ko jaunu par sevi. Es atklāju, ka man patīk sajūta, ka nekas nav garantēts. Tas liek man justies dzīvam. Un tas ir vērtīgi.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.