Home › Forums › 12 Step Room Forum › Mans negaidītais vakars ar vavada
-
AuthorPosts
-
Es strādāju par bārmeni vienā no Rīgas centra bāriem, un, ticiet man, pēc desmit stundu maiņas, kad esi pārgājis no galdiņa uz leti, no letes uz virtuvi, un atpakaļ, kājās tik tālu. Tāpēc, kad beidzot esmu mājās, man vairs negribas ne skaļu mūziku, ne draugus, ne pat sarunas. Gribas tikai klusumu. Un mieru. Un kaut ko tādu, kas aizrauj, bet neprasa fizisku darbu.
Tā nu pirms pāris nedēļām, sēžot uz dīvāna ar tasi tējas, es atcerējos, kā mani paziņas reiz runāja par online kazino. Es nekad neesmu bijis liels azartspēļu fans, bet tajā brīdī man vienkārši gribējās kaut ko jaunu. Nevis tāpēc, lai laimētu miljonus, bet lai paskatītos, kā tas viss darbojas. Atvēru pārlūkprogrammu un ierakstīju meklēšanā “vavada”. Un pirmais, ko ieraudzīju, bija tīmekļa vietne ar krekli un vienkāršu dizainu. Nekā lieka. Nospiedu “Reģistrēties” un aizpildīju tikai būtiskāko – e-pasts, parole, valūta. Viss process aizņēma nepilnu minūti.
Sāku pētīt spēļu katalogu. Bija tūkstošiem slotu, bet es neko nesapratu no visiem tiem džekpotiem un bonusiem. Man gribējās kaut ko vienkāršu. Uzskrēju uz spēli, ko sauc par “Book of Ra” – klasisks variants ar piedzīvojumu tēmu. Ieliku depozītu – 20 eiro. Nekas traks, tikai tik, cik varu atļauties pazaudēt bez nožēlas. Un sāku griezt šos ruļļus. Ziniet, ir kaut kas nomierinošs tajā, kā simboli sakrīt un skaņas pavada katru griezienu. Es neskatījos uz laimestiem, vienkārši baudīju procesu.
Pēc kādiem desmit griezieniem es pamanīju, ka mans atlikums ir pieaudzis līdz 27 eiro. Smalki. Turpināju griezt, un te pēkšņi sanāca neliela laimesta sērija – trīs, četri dolāri ik pēc dažiem griezieniem. Es sāku just šo nelielo prieku, kad skaitlis aug. Tajā brīdī es sapratu, ka online kazino patiesībā ir vairāk par izklaidi, nevis par naudu. Es nemaz negribēju laimēt simtus, man vienkārši patika pats process.
Nākamajā dienā pēc darba es atkal ieliku 20 eiro, bet šoreiz izmēģināju spēli “Starburst”. Krāsaina, ātra, ar maziem laimestiem. Un tad es pamanīju, ka vavada lv piedāvā bezmaksas griezienus jaunajiem spēlētājiem. Jā, es jau biju reģistrējies, bet, izrādās, bija kāda bonusa programma. Es to izmantoju un dabūju vēl 10 griezienus. Protams, tie neko lielu nedeva, bet tas bija jauki.
Pagāja vēl dažas dienas. Es nolēmu ielikt 50 eiro – tas ir mans limits, ko esmu sev noteicis. Sāku spēlēt “Gates of Olympus” – tāda spēle ar grieķu dieviem. Un te nu notika tas, ko es negaidīju. Pēc kāda brīža es saņēmu bonusa kārtu. Sākās bezmaksas griezieni, un reizinātāji lēkāja kā traki. Es sēdēju, acis platas, un skatījos, kā mans atlikums mainās no 50 uz 80, tad uz 120, tad uz 200… Beigās es uzvarēju 340 eiro. Tas nav džekpots, bet man tā bija liela summa. Es atceros, ka smējos kā bērns, jo tā ir tik reta sajūta – kad nejauši iegūsti ko vairāk, nekā cerēji.
Es izņēmu daļu – 200 eiro, bet pārējos atstāju, lai turpinātu spēlēt. Bet kopš tā laika es esmu mainījis savu pieeju. Es vairs neieliek lielas summas, tikai to, ko esmu gatavs zaudēt. Un es spēlēju nevis tāpēc, lai laimētu, bet tāpēc, ka man patīk šī nelielā azarta sajūta, kas atšķaida ikdienu. Es iesaku visiem, kas grib pamēģināt, sākt ar maziem solīšiem un necensties atgūt zaudēto. Un, ja esat no Latvijas, noteikti apskatiet vavada lv – tas ir tiešām vienkāršs un saprotams. Es pats pirms neilga laika uzzināju, ka tur ir arī dzīvās spēles ar īstiem dīleriem, bet tas man vēl nav mēģināts.
Tā nu šis online kazino ir kļuvis par manu mazo brīvdabas, kurā esmu pats sev kapteinis. Es nerunāju par lielajiem laimestiem, bet par to, ka dažreiz paiet stunda vai divas, un tu aizmirsti par darba stresu. Un tas ir daudz vērts. Protams, es zinu, ka tas ir risks, bet katram pašam jāzina sava robeža. Man tā ir 50 eiro mēnesī. Ja vairāk – stop. Ja mazāk – vēl labāk.
Un zini, vēl viena lieta – es atklāju, ka daudzām spēlēm ir interesanti sižeti un skaņu celiņi. Dažreiz es pat ieslēdzu spēli fonā, kamēr lasu grāmatu, vienkārši lai dzirdētu mūziku. Tas izklausās dīvaini, bet tas ir tā.
Tāpēc es šodien teicu: ja gribat pamēģināt, dariet to ar prātu. Nevis tāpēc, lai kļūtu bagāti, bet lai izbaudītu mirkli. Man tas ir nostrādājis. Un vēl es iemācījos, ka dažreiz labāk ir atpūsties vienatnē pie datora nekā iet ārā uz trokšņainām ballītēm. Katram savs.
Tātad jā, es esmu tas puisis, kurš pēc darba sēž, dzer tēju un griež slotus vavada. Un man tas patīk.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.